Skip to main content

Teken nu de petitie voor twee piloten in de cockpit

De luchtvaart heeft veel te danken aan technologie. Vliegen is er ook steeds veiliger door geworden. Maar alleen in handen van twee samenwerkende piloten kan de veiligheid van jou als passagier gegarandeerd worden. Niet alleen in noodsituaties, ook onder normale omstandigheden. Wist je dat slechts 10% van alle vluchten volgens plan verloopt? Op 90% van alle vluchten moeten piloten inspelen op veranderende omstandigheden.

 

Grote vliegtuigfabrikanten willen nu dat hun toestellen gaan vliegen met één piloot in plaats van twee. Maar een geringe kostenbesparing is een grote bezuiniging op veiligheid. Wij als piloten vinden dat onacceptabel. Een piloot vervangen door onbewezen techniek gaat veel te ver. Twee samenwerkende piloten zijn het fundament van de vliegveiligheid. Het weghalen van één piloot brengt de veiligheid in gevaar.

 

Daarom laten wij samen met onze passagiers aan de Europese luchtvaartautoriteit weten: neem geen risico’s met veiligheid!

 

Juist in een vliegtuig geldt: veiligheid voor alles. Vind jij ook dat twee piloten in de cockpit veiliger is? Teken nu de petitie op ikwilveiligvliegen.nl.

 

Lees hier meer over het wereldwijde initiatief van piloten.

Ik steun de petitie voor
altijd twee piloten in de cockpit

Deel de petitie met zoveel mogelijk mensen!
*